Städdag söndag d 13/10

Söndag den 13:e oktober kl 10–13 är det dags för städdag i föreningen.

På agendan står:

• Plocka bort skräp, grenar och ogräs och snygga till grusgången • Lacka utomhusmöblerna • Plantera vårlökar • Rensa ut skräp från allmänna utrymmen i huset. Särskilt utrymmet under trappan i port 54 verkar ha blivit lite utav ett grovsoputrymme.

Allt som står löst och ägarlöst i korridorer och under trapphus kommer att rensas bort.

Styrelsen ska även upprätta förrådsförteckning under dagen, se till att era förråd är märkta med namn senast lördag 2019-10-12!

Vi avslutar som vanligt med korvgrillning.

Vi ses!

Betalningsavi för övernattningslokalen

En betalningsavi finns nu att ladda ner under fliken ”Övernattningslokal”.

Betalning sker genom att medlemmen gör en överföring på hyresbeloppet från sitt bankkonto till föreningens konto. Blanketten ska fyllas i av medlemmen och mailas till styrelsen@kogaren1.se som vidarebefordrar den till föreningens ekonomiska förvaltare för bokföring.

Dags att lufta elementen

Pga att olika arbeten i huset har trycket i elementen varit lågt tills nu, det har knappt kunnat skicka upp varmvatten till andra våningen. Nu har vi ökat trycket till normal nivå.

Därför ombeds alla, särskilt ni på översta våningen, att lufta elementen inom en vecka. Efter det kommer vi åter att justera upp trycket.

Utomhusgrill monterad

Äntligen är utomhusgrillen monterad. Grillen behöver dock målas innan den kan användas. Stort tack till Christer som initierade projektet och ställde upp och hjälpte hantverkarna med att bygga idag. Bra jobbat!

PS. Styrelsen lekte med tanken om en gemensam grillkväll när allt är klart. Hojta om du/ni skulle vara intresserade av att hålla i detta!

Storstädning klar

Hoppas ni känner skillnaden i trapphusen och källaren efter gårdagens storstädning. Räcken, lampor och diverse ytor är avtorkade, spindelnät i taken borttagit , golv sopade, fönster putsade etc. Ren njutning!

Ombyggnation avslutat

Arbeten i källaren är officiellt avslutade. Kvar är endast småjusteringar samt en större tvättmaskin som levereras till höst.

En storstädning är beställd som även kommer omfatta samtliga trapphus.

Passa på att boka nya övernattningslokalen from 1 september via Homepal.

Akut avstängning av vattnet

Vattnet stängdes akut av i dag ca 1h tid. En rörkoppling upptäcktes som droppade i en av bostadsrättsinnehavarnas badrum i port 50. Läckan upptäcktes direkt. Badrummet har fuktspärr och det föreligger ingen risk för vattenskador i omkringliggande lägenheter.